CONFERÈNCIA: L’ARXIU MUNICIPAL DE CUBELLES

Divendres 26 de novembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Rectoria.

A CÀRREC DE NÚRIA JANÉ.

Què és l’arxiu municipal i què s’hi fa? Aquest servei de l’Ajuntament està actiu a Cubelles des de Sant Jordi del 2009, però què fa? S’ocupa només de la documentació antiga o també hi entén amb el dia a dia de la ciutadania? Farem un repàs a la història del nostre arxiu municipal, de les seves funcions i dels documents o sèries més importants que s’hi guarden.

Núria Jané Orpí (el Vendrell, 1982) és llicenciada en Història i és l’actual responsable de l’Arxiu Municipal de Cubelles. Ha treballat, entre d’altres, en els arxius de Tarragona, el Baix Penedès i Sant Feliu de Llobregat. Guanyadora de la IIª beca Penedès de recerca històrica atorgada per la Fura i per la fundació privada Freixenet, amb el títol La Lluita per la terra al Penedès de la IIª República. Membre de la Junta de l’Institut d’Estudis Penedesencs i de la secció d’història. Participa activament en el projecte Tots els Noms des de l’any 2006. Participa actualment en el projecte Els itineraris de la memòria democràtica pel Penedès, de senyalització de patrimoni de la Guerra Civil a les tres comarques. Comissària de l’exposició La primavera Republicana al Penedès: 1931-1936.

Acabada la conferència

PRESENTACIÓ DEL QUADERNS CULTURAL DEU ANYS DELS AMICS DEL CASTELL, A CÀRREC DE LOLO GARCIA.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR