CONFERÈNCIA


Crisi i canvis en el món actual. Estructures polítiques al segle XXI, a càrrec de Josep Maria Roig Rosich.

Divendres dia 9 de març a les 19.00 h. a la sala d'actes de la rectoria.

En una època convulsa com la d'ara és útil plantejar-se quines són les línies mestres de present i de futur. Pel que fa a les estructures polítiques ens podem preguntar el paper dels imperis actuals, dels estats i de les nacions i del seu protagonisme en un futur proper, i també de la validesa -o no- de conceptes com autonomia, federació i confederació, plantejant-ho tot amb exemples pràctics i reals, lluny de les grans teories, per tal de conèixer una mica la nostra posició i el nostre paper avui i en els propers anys.

D'això ens parlarà Josep Maria Roig Rosich, que ja ha efectuat altres xerrades a Cubelles sobre Francesc Macià i la història de Catalunya del segle XX, de la qual n'és un dels millors historiadors. El nostre conferenciant és professor de la Universitat Rovira i Virgili, director de la Revista de Catalunya i exdirector del Centre d'Història Contemporània de Catalunya. Ha publicat nombrosos textos i documents sobre Francesc Macià, llibres d'història, entre ells La dictadura de Primo de Rivera a Catalunya i Història de l'Orfeó Català, i és el coordinador de la Història de la Generalitat, de la qual ha escrit el capítol La Generalitat durant la Segona República.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR