CONFERÈNCIA JOAN BOSCÀ

Divendres 29 de juny, 20.00 h.
Sala de la Rectoria. 

El Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' organitza aquest divendres una conferència sobre el noble i poeta del segle XVI, Joan Boscà, i la seva relació amb Cubelles, a càrrec de Manuel Millán i Anselm Cabús, guanyadors de la beca d'investigació local d'enguany.
 
La xerrada pretén donar a conèixer la figura de Boscà, personatge clau del renaixement català i molt vinculat a la vila, atès que va ser propietari del Castell dels Marquesos d'Alfarràs i la quadra de Gallifa. Tant Millán com Cabús fa anys que treballen en un projecte multidisciplinar que, per una banda, desenvolupa un estudi biogràfic que inclou un anàlisi del seu entorn i la seva relació amb Cubelles, i, de l'altra, el seu vessant literari adaptat a l'actualitat.
Manolo Millàn ha assegurat que un altre dels projectes a desenvolupar és la creació d'una escultura de la cara de Joan Boscà. Actualment, l'únic document que mostra la fisonomia de l'artista és una imatge del seu perfil. A partir d'aquest punt de partida, Manolo Millán ha desenvolupat tres cal·ligrames de la seva cara i l'objectiu, ara, és plasmar-les en un volum tridimensional. La conferència clourà amb una lectura de poemes de Boscà a la plaça del Castell i l'obsequi d'una copa de cava per als assistents.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR