CONFERÈNCIA


 La Mota de Sant Pere, un probable port púnic a la desembocadura del riu Foix, a càrrec de Jaume Casañas.

Divendres, 26 d'octubre, a les 19.30 h. a la Rectoria.

La presència de materials fenicis -molt antics- a l'interior de la plana del Penedès sembla haver tingut la seva xarxa de penetració i distribució Foix amunt, a partir d'un probable ancoratge púnic a la Mota de Sant Pere, una petita illa en l'antiguitat, tot just a fregar la desembocadura del Foix.


Jaume Casañas i Mestre és nascut a Vilanova (1946) però amb arrels cunitenques pels dos costats. És enginyer industrial i llicenciat en periodisme per la UAB. Del 1969 al 1980 va treballar en diaris esportius de Barcelona: sis anys al Dicen i cinc al 4-2-4. Especialitzat en ciclisme, va seguir una gran quantitat de proves, entre les quals dues vegades el Tour de França, dues el Giro d'Itàlia, quatre la Vuelta a Espanya i vuit la Volta a Catalunya. Des del 1980 fins al 2011 va treballar a la indústria privada. És un apassionat de l'arqueologia, ha col·laborat en nombroses excavacions a la comarca i, a més, és descobridor de bona part dels jaciments d'època ibèrica i romana a Cunit, on resideix actualment.

L'acte també servirà d'acte de presentació del Grup d'Estudis Cunitencs Delmacio de Conito, amb el qual els Amics del Castell mantenen una estreta relació des de la seva fundació, a començaments d'any.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR