CONFERÈNCIA


El cinema català a les acaballes del franquisme i la recuperació de la democràcia, a càrrec de Manuel Delgado.

Dimecres 12 de desembre, a les 7 del vespre, a la Rectoria.


Manuel Delgado Ruiz (Barcelona, 1956) és un antropòleg de reconegut prestigi i expert en història del cinema. És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i doctor en Antropologia. Va realitzar estudis de tercer cicle en la Sorbona de París. Des de 1986 és professor titular d'antropologia religiosa en el Departament d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona (UB). És director de les col·leccions Biblioteca del Ciutadà en Edicions Bellaterra i Breus clàssics de l’antropologia, en l'Editorial Icària. Ha col·laborat en mitjans com TV3 i El País. Actualment forma part de la junta directiva del Institut Català d'Antropologia i ha treballat especialment sobre violència religiosa i ritual i la construcció de les identitats col·lectives en contextos urbans.

La seva gran passió és el cinema, matèria en què és tot un expert. Al llarg de la seva trajectòria, també ha publicat diversos treballs sobre investigació audiovisual.
Les seves reflexions es poden seguir a http://manueldelgadoruiz.blogspot.com/

Abans de començar la conferència es farà una breu presentació del quadern Carrers amb noms de cubellencs, realitzat pel GEC Amics del Castell.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

MEMÒRIA POPULAR

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas