PRESENTACIÓ LLIBRE

Divendres 18 d’octubre.
A dos quarts de 8 del vespre, a la Rectoria.

La repressió franquista al Garraf, de Ramon Arnabat (director), Arnau López, Pere Ros, Josep Solé i Nàdia Varo. La repressió va ser un element consubstancial al règim franquista, des dels seus inicis i fins a la seva desaparició (1939-1975). Aquest llibre analitza la repressió franquista a la comarca del Garraf, tant d’àmbit general com municipal i personal, i és el resultat d’una exhaustiva recerca oral i documental. La presentació anirà a càrrec d’alguns dels seus autors.

Ramon Arnabat Mata (Santa Margarida i els Monjos, 1957) és doctor en Història per la Universitat Pompeu Fabra, i exerceix de professor d’història contemporània a la Universitat Rovira i Virgili. Actualment dirigeix el projecte de recerca i divulgació històrica Tots els Noms (el Penedès, 1931-1978) i l’Estació Territorial de Recerca Penedès, impulsats per l’Institut d’Estudis Penedesencs. És el president d’aquesta darrera entitat.

Arnau López Espinosa (Barcelona, 1990) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Actualment està cursant el Màster d’Estudis Històrics, menció Contemporània, a la mateixa universitat. En el marc del treball de final de màster està realitzant un estudi sobre la política exterior de la Segona República Espanyola.

Pere Ros i Deola (l’Hospitalet de Llobregat 1946) és investigador urbà, col•laborador del Memorial Democràtic, projecte Tots els Noms de l’equip de recerca i documentació Veclus, SL, de EHARA SL, també per al departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona i del Museu d’Història, de la ciutat de Barcelona, activista de la cultura popular.

Josep Solé i Armajach (el Vendrell, 1959) és filòsof i doctorat en antropologia social i cultural, col•laborador en el projecte Tots els Noms (el Penedès, 1931-1978), autor de llibres on ha tractat els temes del cooperativisme, la història de família i la biografia o història de vida, així com de diversos articles de variada temàtica.

Nàdia Varo Moral (Barcelona, 1980). És llicenciada i doctoranda en història. La seva principal línia de recerca és l’estudi de la relació entre les treballadores, la conflictivitat laboral i el moviment obrer durant el franquisme, tema sobre el qual ha publicat diversos textos. També ha treballat la història dels moviments socials i la repressió franquista.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR