PRESENTACIÓ

Dijous 13 de novembre, a les 7 del vespre, al Celler Pic&Jazz (C. Jacint Verdaguer, 20).

Presentació del llibre El món de la viticultura, els vins, caves i aiguardents al Penedès històric i al Camp de Tarragona, a càrrec d’Albert Tubau.

Aquest llibre recull la conferència inaugural, la conferència de clausura i les 20 comunicacions dels historiadors i estudiosos que van participar en el V Seminari d’Història del Penedès organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs. El llibre tracta, entre d’altres aspectes, la viticultura preromana al Penedès, l’origen del xarel·lo, la lexicografia vitivinícola penedesenca, el conflicte rabassaire al Vendrell, la vinya i el vi com a models estètics en els interiors penedesencs i el patrimoni cultural immaterial del paisatge vitivinícola. El llibre ha estat editat recentment per l’IEP amb la col·laboració de l’empresa consultora vitivinícola  Rius i Rius, SL, i l’edició ha estat a cura de l’historiador Daniel Sancho.

La presentació a Cubelles anirà a càrrec d’Albert Tubau i Garcia (Vilafranca del Penedès, 1963), vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Ha viscut sempre a Vilanova i la Geltrú, on està considerat un dels seus historiadors més prestigiosos. Enginyer Tècnic Industrial, ha obtingut diversos premis pels seus treballs d’investigació, entre els quals el de la Vila de Cubelles (1998) amb el tema Moliners, calcinaires i pouaters. Un passeig per la Cubelles preindustrial. Alguns altres dels nombrosos llibres que ha realitzat són: Noranta anys de Pirelli a Vilanova; Història de Vilanova i la Geltrú; Cents anys de l´Escola d´Enginyeria de Vilanova i la Geltrú o Cultura popular en temps de dictadura. L’Associació d’Alumnes Obrers de l’Escola Industrial. Vilanova i la Geltrú, 1923-1931.

Aquest acte és organitzat conjuntament pel GEC Amics del Castell i l’Institut d’Estudis Penedesencs. En acabar s’oferirà una copa de cava als assistents. L’entrada és gratuïta però atès que l’aforament és limitat, per assistir-hi tindran preferència els socis d’ambdues entitats. Per a una millor organització és millor reservar lloc trucant als telèfons 610584005 o 938950368 (Francesc Capdet), de dimarts a dissabte de 15 a 17 hores i de 20 a 22 hores.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR