CONFERÈNCIA

Divendres 17 d’abril, a dos quarts de 8 del vespre, a la sala d’actes de la Parròquia.

Els límits territorials de Cubelles, amb Ramon Arenas, Marc Antoni Balanza i Lolo Garcia.

Amb motiu del desè aniversari de l'inici dels darrers treballs de delimitació del terme municipal de Cubelles, es realitzarà aquesta conferència que recull l’article publicat sota el mateix títol a l’Anuari 2014 de la nostra entitat. La xerrada col·loqui versarà sobre la evolució històrica del terme municipal del nostre municipi, fent especial èmfasi en el procés de delimitació realitzat a partir de les actes històriques existents, datades l’any 1889 i el 1913, documents que constitueixen un fragment viu i recent de la història del nostre municipi. Es realitzarà un resum i explicació de la feina desenvolupada per l’empresa CARTSIG, Serveis Topogràfic, amb la col·laboració dels tècnics municipals, resseguint les fites existents i mostrant que resta encara a l’actualitat. També es farà referència de com quedà el terme després de la separació de Cubelles i Vilanova i (1611).


Ramon Nicolau Arenas i Prat és arquitecte i urbanista. Màster en Gestió Urbanística i Valoracions (UPC). Diplomat en Arquitectura Legal i Forense (UPF). Membre de l’agrupació d’arquitectes al Servei de l’Administració Pública (COAC). Membre de l’agrupació d’arquitectes Experts Pericials i Forenses (COAC). Soci del GEC Amics del Castell. Arquitecte municipal de l’Ajuntament de Cubelles des de l’any 1996, responsable tècnic de l’àrea d’Urbanisme. Té àmplia experiència en l’àmbit del planejament i la gestió urbanística.


Marc Antoni Balanza i Grimaldo és politòleg, gestor públic i urbanista. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (UB). Diplomat en Gestió i Administració Pública (UPF).  Postgrau en Dret Local i Urbanístic (IDEC-UPF). Màster en Gestió Integral (UPC). Soci del GEC Amics del Castell. Actualment és coordinador de Desenvolupament Local a l'Ajuntament de Cubelles. Porta 17 anys exercint diversos càrrecs a l’administració pública local (tècnic municipal, secretari-interventor, responsable d’àrea...). Té àmplia experiència en dret local, urbanístic i planejament i gestió urbanística.

Lolo Garcia Izquierdo és periodista i filòleg. Ha treballat a Ràdio Cubelles i a diversos mitjans de premsa escrita, ràdio i TV del Penedès i Barcelona. Vocal de la junta del GEC Amics del Castell, és autor dels treballs Motius i sobrenoms de Cubelles (2004); Del verd i carbassa al blau. CF Cubelles (1967-2007). 40 anys de futbol a Cubelles (2007); Grup d’Estudis Cubellencs. 10 de cultura a Cubelles (2010) i Independència! 400 anys de la separació de Cubelles i Vilanova (2011), a banda de diversos treballs de recerca d’història local publicats als anuaris del GEC. Arran del seu estudi sobre la separació entre Cubelles i Vilanova va localitzar alguns documents inèdits relatius a les disputes pels límits territorials entre els dos municipis.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR