CONFERÈNCIA

Divendres 18 de setembrea les 19.30 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Història dels Llupià i els Desvalls, senyors del Castell de Cubelles, a càrrec de Josep Fernández Trabal.

Els Desvalls, propietaris del castell de Cubelles, eren una família noble i la seva participació en fets cabdals de la història de Catalunya està documentada, per exemple, al llibre Els Desvalls i Catalunya, de Josep Fernández Trabal. Van ser ministres del rei, alterosos cavallers de les terres de Lleida, senyors bandolers en els temps de l’Imperi hispànic, militars professionals al servei dels Àustria, herois de la guerra de Successió, exiliats austriacistes, nobles il·lustrats, contrarevolucionaris, carlins, senadors, mecenes i fundadors. Amb el temps, van emparentar amb la nissaga dels Llupià, important llinatge noble rossellonès que deu el nom al castell de Llupià, dins el vescomtat de Castellnou.     

Josep Fernández Trabal és doctor en Història Medieval i Premi Extraordinari de Doctorat per la UB. En l’actualitat és el cap de l’àrea de Fons Històrics de l’Arxiu Nacional de Catalunya i professor. És expert en els fons documentals privats, sobretot en els arxius nobiliaris, i ha publicat un gran nombre d’articles. S’ha dedicat a l’estudi de la societat catalana baixmedieval amb diversos llibres i articles dhistòria de la noblesa, moviments socials i tecnologia medieval.  



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR