PROJECCIÓ

Divendres 16 d’octubre, a les 7 del vespre, al Cinema Mediterrani.

Projecció del segon programa de l’arxiu audiovisual de la Generalitat republicana.

Coincidint amb el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys a mans del feixisme franquista mercès a la col·laboració amb el nazisme, programem la segona projecció del fons audiovisual generat per la Generalitat durant els anys de la República i la Guerra de 1936, i que custodia la Filmoteca de Catalunya.

El contingut d’aquest segon programa, amb Companys ja al capdavant del govern de la Generalitat, abraça el següents temes: presentació del sistema sonor cinematogràfic Fidelytone; imatges de la família Companys, filmada per Josep Tarradellas; discurs d’Alejandro Lerroux amb motiu de l’homenatge que se li oferí pel seu 71è aniversari; visita del president Lluís Companys a Sort; els successos revolucionaris d’Astúries; segell Català pro-infància; crisi de govern a Madrid; padró d’habitants de Catalunya i arribada el president Companys a Catalunya. La durada de la projecció és de 86 minuts i l’entrada és gratuïta per als socis i també per als no socis.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR