EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA I TAULA RODONA

Dijous 14 d’abril, a les 18.30 h., al Centre Social.

Inauguració de l'exposició fotogràfica sobre Joan Roig, organitzada per Antoni Pineda i Gavaldà i taula rodona Joan Roig, un referent cívic i culturala càrrec de Joan Vidal i Ramon Gómez.

Al llarg de l'acte es passarà el vídeo de l'homenatge que el poble de Cubelles dedicà a Joan Roig el 2 de desembre de 1984 en què li fou dedicat un carrer.
L’exposició fotogràfica s’obrirà el dia 1 d’abril i es podrà veure durant tot aquest mes.

Joan Roig i Piera: (Sant Pere de Ribes, 19 de juliol de 1902 – Cubelles, 5 de març de 1996). Cursà el Batxillerat a Vilafranca i començà a estudiar farmàcia a Barcelona, carrera que continuà a Tarragona, on treballà en una farmàcia. Fou un dels membres fundadors de l’Associació de Dependents Auxiliars de Farmàcia i de l’entitat catalanista Palestra. El 1947 es traslladà amb la seva família a Cubelles per anar viure al Molí de la Palma, on durant vint anys treballà com a parcer. Era conegut com a Joan del Molí i per la seva formació intel·lectual, malgrat no haver acabat la carrera, fou requerit per ocupar diversos càrrecs. El 1949 fou nomenat president de la “Hermandad de Labradores”, després fou, durant 30 anys, secretari de la Mutualitat Agrària, i entre 1955 i 1961 fou regidor de l’Ajuntament en representació del terç sindical. També exercí de secretari accidental entre el novembre de 1962 i el setembre de 1965. Des del 24 de febrer de 1966 fins al 24 d’abril de 1989 realitzà una notable tasca com a jutge de pau.

A partir de 1955 començà a publicar articles, en català, d’un gran valor testimonial en el programes de Festa Major, esdevenint l’autèntic cronista de Cubelles. El 2 de desembre de 1984 fou objecte d’un homenatge popular, amb la dedicatòria d’un carrer i la publicació del llibre Flors i punxes, un recull dels seus escrits. Continuà escrivint, bé en programa de Festa Major o bé en El Full de Cubelles, fins poc abans de la seva mort, quan tenia 93 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR