CONFERÈNCIA

Divendres 14 d’octubre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

La presència jueva a Cubelles i la Catalunya medieval, a càrrec de Maria Josep Estanyol.

Maria Josep Estanyol és llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat d'Arqueologia del Pròxim Orient per la Universitat de Barcelona, doctorada en Filologia Semítica, especialitat de Filologia Hebrea i Aramea per la Universitat de Barcelona amb la qualificació d'Excel·lent summa cum laude i amb Premi Extraordinari de Doctorat concedit pel rectorat de la Universitat de Barcelona en el 1979. Professora des de l’any 1974 a la Universitat de Barcelona, imparteix classes a la Facultat de Filologia, en el Departament de Filologia Semítica, secció d'hebreu i arameu. 

Al llarg de la seva trajectòria ha publicat nombrosos llibres i treballs sobre geografia i arqueologia de Palestina, història i cultura del Poble Jueu, llengua fenícia i història dels Jueus en època medieval i judaisme. També és autora de la novel·la El primer estel, una història de ficció sobre una família jueva durant el segle XIV, que ha tingut força èxit. Actualment també col·labora amb el Centre d’Estudis Hebreu i Arameu Mont Juïc i és la presidenta de la Xarxa de Calls Jueus de Catalunya. Des de fa molts anys posseeix una segona residència a Cubelles i, darrerament, ha compilat documentació sobre la presència jueva a la vila.   


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR