PRESENTACIÓ

Divendres 16 de desembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia

Presentació del llibre Els catalans a Ginebra. La reivindicació de Catalunya al món: Francesc Maspons i Anglasell, de Lolo Garcia.

Francesc Maspons i Anglasell (Barcelona 1872- Bigues i Riells 1966) fou un jurista d’una reconeguda trajectòria professional, periodista i activista cívic i cultural. Especialista en dret català, va ser director de l’Oficina d’Estudis Jurídics de la Mancomunitat de Catalunya i va destacar per ser un precursor i ferm defensor de la unió de les nacions europees. La seva gran aportació al món del periodisme de principis del segle XX fou la creació de tres destacades revistes: Empori, Claris i Clarisme. A banda del seu periodisme intencional encaminat a dignificar la llengua i la cultura catalana, Maspons i Anglasell participà de nombroses i variades iniciatives que el convertiren al llarg de la seva extensa vida en una figura força reconeguda i popular. 

Els catalans a Ginebra. La reivindicació de Catalunya al món: Francesc Maspons i Anglasell (Cossetània Edicions) es compon d’un apartat biogràfic centrat en la tasca de Maspons per internacionalitzar el plet català i d’un recull d’articles sobre la projecció de Catalunya al món. Maspons i Anglasell va liderar l’acció de les delegacions catalanes al Congrés de Minories Nacionals de la Societat de Nacions en plena dictadura de Primo de Rivera i durant els primers anys de la República.

Lolo Garcia (Cubelles, 1976) és periodista i membre del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell. Doctor en Periodisme, Màster en Reporterisme i Periodisme avançat i llicenciat en Periodisme i Filologia Hispànica, ha publicat diversos treballs sobre història local als anuaris de l’entitat i als programes de la Festa Major de Cubelles. Ara presenta el seu llibre Els catalans a Ginebra. La reivindicació de Catalunya al món: Francesc Maspons i Anglasell, publicat per Cossetània Edicions i l’Ajuntament de Bigues i Riells amb motiu del 50è aniversari de la mort de Maspons i Anlgasell, la biografia del qual centra la seva tesi doctoral.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR