EXPOSICIÓ-PRESENTACIÓ LLIBRE

Dissabte 3 de juny, a les 12.00, al Centre Social.

Inauguració de l’exposició Delta i presentació del llibre de poesies del mateix nom, a càrrec de Carme Cruelles.

L’exposició Delta està centrada en el Delta de l’Ebre. Està formada per un conjunt de fotografies que se centren en els aspectes més essencials i subtils d’un indret que es defineix a través de la força tel·lúrica i la intensitat dels crepuscles sota la mirada calmosa de les aigües de la badia. Anirà acompanyada del passi d’un audiovisual amb imatges i poesies.

Carme Cruelles Rosales (Sant Carles de la Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili. Professora de Llengua Catalana i Literatura des de 1997, actualment exerceix a l’Institut Els Alfacs de la seva població natal. La seva primera publicació és el recull de poemes Com fileres de formigues (Neopàtria, col·lecció Opera Prima) i ha col·laborat en la revista La Ràpita, de la qual va formar part del seu consell de redacció, així com de la revista cultural Algadir. També va formar part del jurat del Premi de Poesia Lluís de Montsià de Sant Carles de la Ràpita i ha col·laborat en jornades de toponímia i d’història de les terres de l’Ebre. L’any passat va fer un salt decisiu en la seva faceta d’escriptora en guanyar el Premi Joan Teixidor de Poesia de la Ciutat d’Olot amb un recull de haikus, una composició japonesa breu, de només 3 versos i que cada cop guanya més adeptes a occident. El premi comportà la publicació del llibre Delta, on la Carme pren la força d’alguns dels mots més arrelats a la seua terra per escriure i estableix un maridatge perfecte entre la poesia i les fotografies del també rapitenc Llorenç Marín.


Val a dir que Carme Cruelles va col·laborar en el primer Anuari (2001) de la nostra entitat amb un article en què analitzava l’obra literària del poeta cubellenc Abdon Almirall (l’Abdon Gavatà). L’escriptora rapitenca, arrelada a la terra que porta a l’ànima, ens farà arribar el flaire del Delta a través dels seus versos i de les espectaculars imatges de què podrem gaudir.

L’exposició restarà oberta fins al 30 de juny en horari del Centre Social.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR