RECONEIXEMENT

El Col·legi de Metges incorpora el Dr. Estapé a la seva galeria de doctors il·lustres 

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha incorporat a la seva galeria de professionals il·lustres la figura del Dr. Francesc Estapé i Pañellas (1883-1959), reconegut cardiòleg nascut a Cubelles i que disposa també d’un carrer amb el seu nom a la vila. L’apartat biogràfic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’historiador local, Joan Vidal, qui ha compilat ressenyes sobre la seva vida i obra a diverses publicacions com l’Anuari 2006 i el llibre Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació, escrit conjuntament amb Xavier Martínez i aparegut el 2009.

La Galeria de Metges Catalans es pot consultar mitjançant la web del COMB i pretén divulgar les figures més destacades de la medicina catalana al llarg de la història. Fill de pagès, Francesc Estapé va ser un eminent cardiòleg, fundador del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, i amb una reconeguda trajectòria que el va portar a ser nomenat president del Cos facultatiu de Sant Pau, de la Societat Catalana de Cardiologia i Angiologia i soci corresponent de les Societats de Cardiologia de França i Suïssa, entre més.

L’Any 1951 va ser objecte d’un sentit homenatge per part de la seva vila nadiua, que el va nomenar Fill Predilecte i li va dedicar un dels seus carrers. A la seva casa de Cubelles, el doctor Estapé hi fundà una institució social, la Fundació Estapé, que llegà al seu poble de naixement.

A la web del Col·legi de Metges es poden veure fotografies que mostren l’acte de reconeixement que li retrà el municipi, a banda d’un recull de les seves obres i altres aspectes biogràfics.

Aquí pots consultar el web de la Galeria de Metges.

(La present informació ha estat publicada originalment al web de l'Ajuntament de Cubelles, www.cubelles.cat).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR