PRESENTACIÓ

Divendres 17 de novembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Presentació del llibre Jaume Rovirosa, l’hereu (Rocacrespa 1640 – Constantí 1704), de Núria Raspall i Rovirosa.

Núria Raspall i Rovirosa (Barcelona, 1949) publica aquest segon llibre sobre la vida d’un dels hereus de la quadra de Rocacrespa, Jaume Rovirosa Castellet, on narra les vivències al llarg dels seixanta-quatre anys que va viure, transcorreguts majoritàriament durant el segle XVII.

La recerca genealògica que va emprendre arran de la mort de la seva mare, Dolors Rovirosa Riba, el juny de 2006, l’ha portat a buscar les seves arrels i a endinsar-se al llarg de cinc-cents cinquanta anys, no ja solament dins de les seves vides, sinó també donant una visió dels fets històrics que van ocórrer durant aquells anys a Catalunya. Si a La Nissaga dels Rovirosa. Un viatge pel Penedès 1461-2011, oferia una comparativa entre la vida de catorze generacions de Rovirosa i de diversos esdeveniments ocorreguts en alguns dels països europeus més propers, ara els fets que es descriuen fan referència als mateixos llocs on va viure i morir el protagonista mateix i els familiars més íntims.

En el mateix acte, presentat per Joan Vidal i l’autora, es comentarà l’article i l’arbre genealògic Els Rovirosa de Cubelles, obert a les preguntes dels assistents.

(Imatge: dibuix de Guillem Rovirosa, un dels set cubellencs que va formar part del primer contingent que va combatre en la defensa de Barcelona durant el setge del 1714 http://arxiu.cubelles.cat/2014/10/).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR