CONFERÈNCIA

Dijous 27 de setembre, a les 19.30 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Conferència Ofici, treball i natura. Activitats preindustrials a Cubelles, a càrrec d’Albert Tubau.

Es tracta d’aprofundir en aquelles activitats i oficis de caràcter preindustrial estretament lligades al territori, en aquest cas Cubelles. L’activitat vitivinícola, les construccions de pedra seca, els molins fariners, els pous de glaç o els forns de calç son activitats que de temps immemorials han permès a l’home interactuar amb l’entorn natural. Veure com es desenvolupaven aquestes activitats, quins vestigis en resten i com interpretar-los. 

Albert Tubau i Garcia va néixer a Vilafranca del Penedès el 1963 però és vilanoví de cinquena generació. És Enginyer Tècnic Industrial i Diplomat en Ciències Econòmiques. Des de fa 33 anys desenvolupa la seva activitat professional a Prysmian Cables –abans Pirelli– i durant 16 anys ha estat professor de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Dedicat a la recerca històrica local i comarcal, ha rebut diversos premis d'investigació com ara l'Eugeni Molero del Consell Comarcal del Garraf en tres ocasions, el premi d'assaig científic Ramon de Penyafort del Museu de Vilafranca, el Ramon de Penyafort d'Investigació històrica en dues ocasions o el premi de recerca de l'Ajuntament de Barcelona. També va guanyar, el 1997, el Premi Vila de Cubelles de Investigació amb el treball Moliners, calcinaires i pouaters, un passeig per la Cubelles preindustrial.

Ha estat president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, membre de la junta d’aquesta entitat durant molts anys i també de diverses associacions culturals i econòmiques. Actualment forma part de la junta de patrons del Foment Vilanoví.

Acte organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs i el GEC Amics del Castell.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR