CONFERÈNCIA I AUDIOVISUAL

Divendres 14 de desembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Conferència i audiovisual: L'antic ofici de la pedra seca, a càrrec d’Oriol Millán.

El conferenciant oferirà una breu anàlisi de la repercussió de l'ofici de la construcció amb pedra seca o margeteria al llarg de la història, a l'àmbit mediterrani. També efectuarà una introducció de l'ofici de margeter, amb la descripció de les diferents tècniques de construcció segons el tipus de pedra o la funció de l'edifici. 

 
Oriol Millán Blanch (Barcelona, 1984) ha estat sempre arrelat a Cubelles. Ecologista i enamorat de la natura, té una llarga experiència en permacultura, viverisme i estudi ecològic. Treballa de pintor, dissenyador de cartells, muralista, permacultor, silvicultor i margeter. És soci fundador d’ARBA Litoral, una entitat sense ànim de lucre que intenta que els boscos guanyin terreny natural. Autor de la portada del programa de la Festa Major de Cubelles de 2016, en l’entrevista que Gemma Sánchez li va fer en aquella publicació assegurava que la tasca que més li entusiasma, i de la qual és un gran expert, és la recuperació de marges de pedra seca, ja que, segons ell, és la combinació ideal de feina artística, patrimoni i natura.

Foto: Rafael López-Monné


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR