CONFERÈNCIA

Divendres 27 de setembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Teresa Mané, pedagoga, sindicalista i feminista, a càrrec de Joaquim Micó. 

Teresa Mañé (1865-1939) va ser una figura clau de l’anarquisme, el feminisme, el sindicalisme i la pedagogia catalans. Pionera i avançada al seu temps, tanmateix ha estat incomprensiblement i injustament oblidada i, sovint, només se l’ha esmentada tangencialment com a mare de Frederica Montseny, primera dona a ocupar un ministeri en un país occidental (Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, 1936-1937), i com a esposa de Joan Montseny. Defensora del laïcisme al món de l’ensenyament, va fundar la primera escola exclusiva per a dones de tot l’estat, a Vilanova i la Geltrú, on la seva família regentava una fonda. Malgrat que històricament sempre s’havia assenyalat que havia nascut el 1865 a la capital del Garraf, una investigació del GEC Amics del Castell va determinar el 2002 que, en realitat, ho havia fet a Cubelles, on hi té un carrer dedicat des del 2003. 

Joaquim Micó (Barcelona 1960) és llicenciat en Història medieval, docent, gestor cultural, escriptor de contes i novel·la juvenil, guionista de còmic, TV i historiador. Veí de Cubelles, va ser director de Ràdio Cubelles el 1992 i ha treballat a TVE, Editorial Bruguera i diversos teatres i universitats. Al llarg de la seva trajectòria, ha publicat nombroses obres i novel·les i ha obtingut premis com el XIX Concurs de narrativa curta Cinc Pins de Les Roquetes (2018) i la segona edició del concurs de relats breus El Segre de Negre (2019), entre d’altres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR