VISITA GUIADA

Dissabte 7 de març, a partir de dos quarts de 12 del matí.

Visita guiada al poblat ibèric de la Mota de Sant Pere.

Les excavacions arqueològiques dutes a terme a la Mota de Sant Pere, a tocar de l'antic fortí, han tret a la llum una immensa ciutat portuària d'època ibèrica de més d'una hectàrea i mitja d'extensió, esdevenint així la més important, com a mínim, de tota la Catalunya central. Des de fa més d’un any, els membres de la co­operativa Arqueovitis han localitzat diverses estructures complexes de fortificació, com muralles de més de dos metres d'amplada i una paret perifèrica que suposaria la primera torre circular de tota l'època dels cossetans, la tribu ibèrica que va habitar el litoral català, del camp de Tarragona fins al massís del Garraf. Així mateix, els arqueòlegs responsables de les excavacions també han descobert unes torrasses massisses de pedra que formarien part d'una acròpolis o bé d'uns fonaments d'importants dimensions, imprescindibles en trobar-se enfonsats directament sobre la sorra de la platja. Les feines han permès treure també a la llum estructures més pròpies d'una zona residencial com restes de car­rers i cases. 

Durant la darrera actuació duta a terme entre desembre i gener, s’ha utilitzar un georadar amb la missió d’obtenir proves que puguin corroborar l’existència d’un port púnic, que hauria exercit de porta d’entrada a mercaderies d’èpoques anteriors, com cartagineses i fenícies.

La visita serà conduïda per l’arqueòleg Daniel López Reyes, qui coordina el projecte d’arqueologia integral de la vinya i el vi a la Cossetània mitjançant la recerca i socialització dels jaciments de la Font de la Canya, la Timba de Santa Bàrbara i el Puig del Cocodril, a banda de dirigir les excavacions de la Mota de Sant Pere.

Inscripcions: La visita és gratuïta però cal fer la inscripció, entre el dilluns 2 de març i el dimecres 4 de març, trucant al mòbil de Francesc Capdet (610584005).


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR