Conferència: Els mitjans de comunicació al segle XXI: 2.000 números de la revista 'El Temps', a càrrec de Vicent Sanchis
Divendres 16 de desembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia de Santa Maria
Conferència: Els mitjans de comunicació al segle XXI: 2.000 números de la revista 'El Temps', a càrrec de Vicent SanchisEls mitjans de comunicació compleixen una funció fonamental en la cosmovisió social i cultural d’una comunitat, ja sigui de caràcter nacional o territorial. Per a les societats amb llengües minoritzades, el seu paper, a més, esdevé bàsic i imprescindible de cara a la seva supervivència i normalització. Amb la irrupció dels mitjans digitals i la globalització del seu abast, l’ecosistema comunicatiu català -i el d’arreu- ha experimentat una sotragada de conseqüències encara per definir. Enmig d’aquesta alteració, el 10 d’octubre de 2022 la revista El Temps arribava al seu número 2.000, tota una fita per a un setmanari amb 38 anys d’història i que, des dels seus inicis, impulsat per l’editor Eliseu Climent sota el guiatge de Joan Fuster -de qui enguany es commemora el seu centenari-, ha tingut en el centre del seu marc conceptual el conjunt dels Països Catalans.
Vicent Sanchis i Llàcer (València, 1961) és periodista i professor universitari. Doctorat per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, al llarg de la seva trajectòria, entre d’altres càrrecs, ha estat director de TV3 (2017-2022); dels diaris El Observador (1990-1993) i Avui (1996-2007); de Barça TV (2009-2010), de la revista Setze (1988), i actualment és el director i presentador del programa El Pentàgon de 8TV i director general del grup El Món, on acaba de posar en marxa el digital Tot Economia, a banda de col·laborar amb nombrosos mitjans de ràdio, televisió i premsa escrita. Va començar la seva carrera professional a la primera redacció de la revista El Temps, creada el 1984, sent el seu segon director, entre 1986 i 1988, a banda d’una segona etapa el 2012. També ha publicat un desena de llibres de periodisme, història dels mitjans i assaig, molt centrats, en aquest cas, en el món dels còmics, una de les seves passions i objecte de la seva tesi doctoral. Sanchis ha estat distingit amb el premi Carles Rahola per Valencians, encara (2012) i el Joan Fuster per Franco contra Flash Gordon (2009).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada