Presentació del llibre 'Cambra sense finestres. Les senyores de Campoamor', de Xavier Lahoz Maronda

Divendres 3 de febrer, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia.


Presentació del llibre Cambra sense finestres. Les senyores de Campoamor, a càrrec del seu autor, Xavier Lahoz Maronda

La periodista Barbara Scuderi diu que aquest llibre atorga a la literatura actual un magnífic exemple de protagonisme col·lectiu, femení i plural. Xavier Lahoz dibuixa un paisatge aspre i alhora plàcid en què la màgia travessa un conjunt d’històries versemblants enmig d’una utopia no exempta d’escenes de gran duresa. Cada personatge fa gala d’un llenguatge propi, explícit i personal, que revela les seves experiències. La violència masclista, una violació i l’estigma d’un model patriarcal se sotmeten a la rebel·lió d’unes vides que transcorren en paral·lel i en perpendicular a través d’una escala que dona sentit a les seves existències. Amb un excel·lent sentit narratiu, el relat convida a recórrer l’imaginari amb què l’autor traça les personalitats de la Paula, la Júlia, la Flora, la Matilda, la Caterina i la Susi en una mena de mirall opac, però permeable. Malgrat tot, un secret travessa totes i cadascuna de les seves vides per redimir-les de qualsevol mal. 


Xavier Lahoz Maronda (Barcelona 1956), forma part del col·lectiu Malvasia de Lletres a Sitges, on resideix i es dedica a l’activisme literari. Publica regularment a l’Eco de Sitges. Premi II Concurs literari de relat breu Antoni Sella i Montserrat. El món de les ciències i de les lletres esdevenen una constant disjuntiva en la seva vida que no es dilucida fins a la mort del seu fill Pol. La buidor per la seva absència i la necessitat de comunicar-se amb ell el du a iniciar un camí literari que avui culmina amb aquesta opera prima.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

MEMÒRIA POPULAR

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas