Presentació del llibre Francesc Maspons i Anglasell. El nostre home a la Societat de Nacions. Vida i obra (1872–1966), a càrrec de Lolo Garcia

Dimecres 19 d’abril, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Social Joan Roig i Piera.

Presentació del llibre Francesc Maspons i Anglasell. El nostre home a la Societat de Nacions. Vida i obra (1872–1966), a càrrec del seu autor, Lolo Garcia.


Francesc Maspons i Anglasell (1872–1966) fou un jurista d’una reconeguda trajectòria professional, a més de periodista i escriptor. Especialista en dret català, va ser una persona de gran repercussió en la seva època, connectat amb les principals figures socials i polítiques de finals del segle XIX i fins a la seva mort. Durant els anys de la dictadura de Primo de Rivera i la República, va destacar especialment pel seu paper com a representant de Catalunya als Congressos de Minories Nacionals (1926-1935) i per la seva defensa aferrissada de la integritat de l’Estatut de Núria. Així mateix, Maspons i Anglasell també va contribuir a la dinamització del periodisme, l’excursionisme, els Jocs Florals, la defensa de l’oficialitat del català en l’ensenyament i la justícia, la millora de les condicions de vida dels treballadors d’extracció més humil… També durant el franquisme.



Lolo Garcia (Cubelles, 1976) és periodista i vicepresident del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del CastellDoctor en Periodisme, Màster en Reporterisme i Periodisme avançat i llicenciat en Periodisme i Filologia Hispànica, ha publicat diversos treballs sobre història local als anuaris de l’entitat i als programes de la Festa Major de Cubelles. També és autor del llibre Els catalans a Ginebra. La reivindicació de Catalunya al món: Francesc Maspons i Anglasell i ara ha publicat Francesc Maspons i Anglasell. El nostre home a la Societat de Nacions. Vida i obra (1872–1966) (Cossetània Edicions i l’Ajuntament de Bigues i Riells) amb motiu del 150è aniversari del naixement de Maspons i Anglasell, la biografia del qual centra la seva tesi doctoral.

La presentació anirà a càrrec del periodista vilanoví Bernat Deltell. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR