Conferència 'El centenari de la ‘Revista de Catalunya’ (1924-2024)', a càrrec de Josep Maria Roig Rosich

Divendres 27 de setembre, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia de Santa Maria

Conferència El centenari de la ‘Revista de Catalunya’ (1924-2024), a càrrec de Josep Maria Roig Rosich


El 1924 Antoni Rovira i Virgili va fundar la Revista de Catalunya. Que una revista de cultura, en català i nascuda sota una dictadura arribi a centenària és un fet insòlit. Ho és perquè la història li ha anat en contra ja que ha hagut de superar dues dictadures, una república, una guerra civil, un exili i una llarga transició cap a la democràcia i l'autonomia. És a dir, amb alts i baixos, interrupcions, desaparicions i voluntarioses reaparicions ha estat com un mirall de la història del país.

Josep M. Roig Rosich és professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili. Ha sigut director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya i de la Revista de Catalunya (2012-2015). Actualment és el president de la Fundació del mateix nom i ens vindrà a explicar aquesta insòlita aventura. Una aventura que té un passat, present i un futur que creiem que val la pena conèixer. La nostra entitat el va nomenar soci d’honor fa uns anys. 

A la foto hi veiem Pau Mas, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis; la directora de la publicació, Lluïsa Julià; Josep M. Roig i els comissaris del centenari, Pilar Garcia i Francesc Marco.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mossèn Joaquim Lluís i Corominas, un capellà incansable i inoblidable

ACTES MESOS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

Presentació del quadern 'Crims, llegendes i assassinats. La cara fosca de Cubelles', a càrrec de Lolo Garcia i Jou Monso, i inauguració de l’exposició fotogràfica del fons d’Isidre Rosell 'Charlie Rivel: Homenatges, monument, entrerrament, gegantó...'