CONFERÈNCIA



La desconeguda història del Barça. De Gamper a Messi, a càrrec del periodista Frederic Porta.

Divendres 7 de febrer, a les 7 del vespre, a la sala d’actes de la Parròquia.

La immediatesa és el que defineix, de manera sistemàtica, la personalitat del culé, sempre atrapat entre les seqüeles de l'últim resultat i les expectatives que genera el proper partit. Aquest tret de caràcter col·lectiu fa que l'aficionat no conegui prou la pròpia evolució de l'entitat, els fets fonamentals que han contribuït a la forja del caràcter i que, fins i tot, no s'hagi escrit la història del Barça de manera acurada perquè els fets s'han entès de manera puntual i no com el continuum que són. Hi ha quatre grans referències a la història del Barça, que són Gamper, Samitier, Kubala i Cruyff, a l'espera que Guardiola i Messi acabin de lliurar el seu full de serveis. Sobre ells anirà la xerrada d’aquest prestigiós periodista, acompanyada amb imatges en power-point.

Frederic Porta i Vila (Tarragona, 1957) compta amb 35 anys de trajectòria en el periodisme. Ha treballat a empreses punteres de premsa, ràdio, televisió i també Internet, així com gabinets de comunicació i assessoria. Va començar a treballar al Diari de Tarragona i a Ràdio Popular de Reus. Seguidament, ja a Barcelona, presentà els esports als informatius de TVE Catalunya mentre col·laborava a El Noticiero Universal, El Periódico de Catalunya i Sport. Va viure quatre anys a Madrid, on també va presentar els esports als Telediarios, dirigí Teledeporte, va retransmetre alguna Vuelta ciclista a Espanya i va cobrir Mundials de futbol i bàsquet. També fou comentarista a Antena 3.
 
Ha estat també corresponsal als Estats Units durant set anys. A Nova York, treballà tres anys com a corresponsal de TVE. També va ser corresponsal d'El Periódico de Catalunya i de la revista Tribuna, així com de la revista de NBA Superbasket. L'any 2003 va ser contractat com a Director d'Informació i Continguts del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona (2004) i l'any 2008 va ser subdirector de Programes de Catalunya Ràdio. Actualment col·labora en diversos mitjans, entre ells El 9 Esportiu, i darrerament ha escrit tres llibres dedicats a la història del FC Barcelona: La biografia Kubala! i els dos llibres de relats titulats De Blues i Grana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR