CONFERÈNCIA

La geografia política del Penedès, a càrrec del geògraf Jaume Casañas. 

Divendres 21 de febrer, a les 7 del vespre, a la sala d’actes de la Parròquia.


Quines relacions existeixen entre les entitats polítiques i els territoris que gestionen? Com es gestiona un territori? Quan un territori és potent? La geografia política ens dóna les respostes a totes aquestes qüestions. En el cas d’aquesta conferència ens centrarem en quines són les qualitats territorials del Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) i quins són els desafiaments més importants dels propers anys. El Penedès ha estat un territori molt important de Catalunya i ara està patint la seva condició de perifèria metropolitana, de manera que en aquesta xerrada també s’analitzaran quines són les repercussions d’aquesta evolució.

Jaume Casañas Carballido (Barcelona, 1977) té arrels cunitenques i viu a Cunit. És regidor d’Ensenyament, Formació i Ocupació, Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit i impulsor de la Marca Turística del Penedès Marítim conjuntament amb l’Ajuntament de Cubelles. És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Ciències Geogràfiques per la Universitat de Bolònia, a Itàlia, i també llicenciat en Geografia i Processos Territorials per la mateixa universitat. Ha fet diferents estades a les Universitats de París IV-Sorbonne, University Collage of Cork, a Irlanda, l’Universitat de Koper, a Eslovènia, i a l’Universitat de Belgrad, a Sèrbia. Actualment està cursant el Doctorat a la Universitat de Paris-Sorbonne.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR