ANTONI PINEDA, PRESIDENT D'HONOR

El Grup d’Estudis Cubellencs ‘Amics del Castell’ ha nomenat Antoni Pineda president d’honor de l’entitat en reconeixement als seus quinze anys de dedicació a l’associació i al seu treball en el camp de la investigació i la recerca local. La decisió va ser presa per la junta a la seva darrera reunió del mes de febrer i ratificada en assemblea per la unanimitat dels seus socis.   

Antoni Pineda és un dels socis fundadors de l’entitat i vicepresident del grup des dels seus inicis, a finals de 1999, càrrec que ara ha decidit abandonar coincidint amb el seu 85è aniversari. Això no obstant, Pineda seguirà lligat als Amics del Castell organitzant exposicions fotogràfiques mercès al seu valuós arxiu personal i amb l’elaboració de monografies i treballs d’investigació. A més, és un dels integrants de la comissió organitzadora dels actes de celebració del quinzè aniversari de l’entitat.

Anuari
Així mateix, el Grup d’Estudis Cubellencs acaba de publicar una nova edició del seu anuari, que inclou diversos articles històrics de la vila i un resum de les activitats desenvolupades al llarg del 2014. Entre les investigacions publicades, destaca un treball de Núria Fonoll sobre els jocs de carrer d’antany; un altre sobre els límits del terme municipal a càrrec de l’arquitecte municipal, Ramon Arenas, i Marc Balanza; un nou capítol de les memòries d’Antoni Pineda; la presència de Cubelles a La Veu de Catalunya, de Lolo Garcia; l’estudi de la masia del Corral de l’Almirall, de Xavier Martínez, i una biografia del cubellenc Guillem Rovirosa, present al setge de Barcelona de 1714, entre d’altres.
L’Anuari 2014 ja es troba a disposició de tots els socis i, com cada any, també podrà ser adquirit pels no socis al preu de 5 euros. Tan sols cal adreçar-se a qualsevol membre de la junta.          


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR