PRESENTACIÓ LLIBRE

Divendres 27 de març, a dos quarts de 8 del vespre, a la sala d’actes de la Parròquia.

Presentació del llibre Cada dia és festa i conferència sobre la festa popular a Catalunya, a càrrec de Bienve Moya.

Cada dia és festa presenta el calendari festiu català per estacions i reflexiona sobre el sentit de la festa en la societat, els motius de la seva existència i perdurabilitat. “Aquest llibre no té la voluntat de ser una guia, ni una relació de festes i poblacions on se celebren, perquè el lector pugui preparar la sortida de cada setmana. Té la pretensió de mostrar, en una panoràmica prou àmplia, el ric paisatge actual de la festa popular catalana.” Moya explica cada festa, el seu origen i cerca els motius que poden haver-la creat. Parla de la festa tradicional, creada en base a l’economia agrària, marcada pel pas dels astres pels fenòmens meteorològics i la seva relació amb l’economia humana. “Al llarg dels segles, però, al gran cicle festiu relacionat amb el temps natural, s’hi han anat afegint creences religioses i esdeveniments històrics cabdals; en definitiva, la civilització de cada part del món”.

Benvingut (Bienve) Moya i Domènec (Vilanova i la Geltrú, 1944) és antropòleg, folklorista, escriptor, activista, i gestor cultural català. Ha estat implicat en companyies i projectes vinculats al teatre com Els Joglars, la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya, el Projecte Alcover, Trapezi o la Fira Internacional del Circ. Fou director del Teatre Principal de Vilanova. També va ser un dels promotors del projecte Socatalà, d’investigació sobre la música tradicional contemporània, i des de l’Ajuntament de Barcelona va treballar a favor de la recuperació de les festes. L’any 2005 va intervenir en la fundació del col·lectiu Els Altres Andalusos. El 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular. És autor de diferents llibres sobre la seva especialitat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR