TAULA RODONA I DOCUMENTAL

Divendres 23 de novembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Cubellencs al front de guerra, amb Joan Vidal i Neus Capdet, moderada per Lolo Garcia, i projecció del documental La batalla de l’Ebre en imatges.

Per contribuir a la recuperació de la memòria històrica, principal finalitat de la nostra entitat, organitzem aquest acte coincidint amb el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre (juliol-novembre de 1938). Joan Vidal i Neus Capdet Sardà parlaran del context d’aquella cruel batalla, la més sagnant i decisiva de la Guerra Civil espanyola, i dels cubellencs que van prendre part en aquesta batalla i els que van estar a altres fronts de guerra, basant-se en els treballs que sobre la Guerra Civil a Cubelles ambdós han publicat. La sessió es complementarà amb la projecció del documental La Batalla de l’Ebre en imatges.

Neus Capdet Sardà (Cubelles, 1975) és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. És professora de la seva especialitat a l’Institut Cubelles, on també és la coordinadora d’activitats. Forma part del grup de memòria històrica i prevenció dels feixisme, anomenat Projecte Buchenwald. És coautora, amb Anna Garcia Rides, del llibre Un pas per la guerra, guanyador de la Beca d’Investigació Local de Cubelles 2000. Va formar part de la primera junta del GEC Amics del Castell com a vocal.

Foto: Portada del llibre Un pas per la guerra, de Neus Capdet i Anna Garcia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR