ACTES MAIG 2020

El GEC Amics del Castell no atura la seva activitat malgrat la pandèmia de la COVID-19. Al llarg de la segona quinzena de maig, organitza un seguit d'actes que es podran seguir mitjançant les seves xarxes socials i bloc:

-Facebook (https://www.facebook.com/GECAmicsCastell)

-Twitter (https://twitter.com/AmicsCastell)

-Instagram (https://www.instagram.com/amicscastellcubelles)

-Youtube (https://www.youtube.com/c/GECAmicsdelCastell)

Des del dissabte dia 16 de maig i fins al diumenge 31, publicarem les següents activitats:


-Dissabte 16 de maig, a partir de les 11 del matí, Imatges del desconfinament a Cubelles.
Des de principi del passat mes d’abril hem anat recollint fotos i micro filmacions enviades per socis/es de la nostra entitat i realitzades des del seu respectiu confinament (finestres, balcons, terrats o anades a comprar).

-Diumenge 17 de maig, a partir de les 11 del matí, entrevista/conferència en vídeo: Pompeu Fabra, més enllà del lingüista, a càrrec de Josep Maria Roig Rosich.

-Dimarts 19 de maig, a partir de les 11 del matí, Diari del desconfinament a cubelles.
El dissabte 2 de maig va ser el primer dia, des que va començar el confinament, que es va permetre sortir a passejar en determinades franges horàries. Aquell matí, Joan Vidal va voler donar constància del nou moment històric que es vivia realitzant diverses i petites filmacions que més endavant va complementar amb un curt vídeo del desconfinament a la zona de la Mota de Sant Pere. 

-Dijous 21 de maig, a partir de les 11 del matí, projecció del vídeo Festa de la bicicleta 1989.

-Dissabte 23 de maig, a partir de les 11 del matí, publicació al nostre bloc de l’article: Els apunts de Jaume Fonoll Escardó: Records d’un mosso d’esquadra cubellenc (1938-1939), de Teresa Niubò i Joan Vidal.


-Dimarts 26 de maig, a partir de les 11 del matí, entrevista/conferència de Maria Josepa Estanyol sobre El judaïsme i la pesta negra al segle XIV, moderada per Lolo Garcia. 

-Dijous 28 de maig, a partir de les 11 del matí, exposició Cubellencs al front de guerra.
Amb aquest títol, el 23 de novembre de 2018 es va celebrar una taula rodona, moderada per Lolo Garcia, en què Joan Vidal i Neus Capdet Sardà van parlar del context de la Batalla de l’Ebre, la més sagnant i decisiva de la Guerra Civil espanyola, i també dels cubellencs que van prendre part en aquesta batalla i dels que van estar a altres fronts de guerra, basant-se en els treballs que sobre la Guerra Civil a Cubelles ambdós tenen publicats. 

-Dissabte 30 de maig, a partir de les 11 del matí, projecció de filmacions i fotografies dels anys 50 i principis dels 60 del segle XX procedents del fons de la família Pou-Fontanals.


-Diumenge 31 de maig, a partir de les 11 del matí, exposició dels treballs finalistes del nou logo del GEC Amics del Castell i projecció del lliurament de premis.
Ara fa exactament un any, el 31 de maig de 2019, va tenir lloc al Centre Social Joan Roig i Piera el lliurament del premi del concurs del nou logo de la nostra entitat. Recordem que hi va participar l'alumnat dels dos instituts d’Ensenyament de Cubelles

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR