Presentació del llibre '1 dia d'octubre i 2 poemes. Quan l'esperança venç la por', de Josep Rull

Divendres 8 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala d’activitats del Centre Social Joan Roig i Piera.

Prologat per l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro, egarenc com Josep Rull, el llibre (Símbol Editors) testimonia en primera persona el periple de l’autor davant la justícia espanyola i la presó. És la crònica personal i política d’un període cabdal de la història política contemporània de Catalunya. Escrit en unes condicions de gran intensitat emocional i política, s’hi desgrana –amb un to profundament humà i serè– les hores, les experiències, les reflexions, les amistats, les decepcions, les pors, les esperances i, sobretot, les profundes conviccions democràtiques de l’autor i el seu insubornable compromís al servei de Catalunya.


Josep Rull i Andreu (Terrassa, 1968), és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa. Ha exercit diverses responsabilitats polítiques, entre les quals conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern del president Carles Puigdemont. Destituït pel 155 i pres polític pels fets de l'1-O, arran dels quals va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 10 anys i mig de presó i d’inhabilitació per sedició. Rull i la resta de polítics empresonats per la mateixa causa van sortir en llibertat després d’un acord entre el govern de Catalunya i el d’Espanya en què van ser indultats però no amnistiats, tal com es reclamava.

NOTA: Aforament limitat al 70 per cent. Una vegada s’hagi cobert ja no s’hi podrà entrar. No es fa inscripció prèvia, per la qual cosa es recomana anar-hi amb el suficient temps d’antelació (a partir de les 18.30 h.). Cal portar mascareta en tot moment.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR