Conferència: 'Els castells. Una activitat amb molta tècnica', a càrrec d’Àngel Moreno

Divendres 26 de novembre, a les 7 del vespre a la sala d’actes de la Rectoria

La construcció de torres humanes, coneguda popularment com a castells, esdevé una tradició cultural molt arrelada al nostre país, aixecant força passions i admiració. Sovint, però, i molt especialment entre aquelles persones que no coneixen les seves interioritats, es cau en la falsa idea que bàsicament es tracta d’empènyer tots a la pinya mentre la resta de la colla es dedica a aixecar pisos de forma més o menys coordinada. Tanmateix, l’alçament d’un castell requereix d’una gran tècnica on cada mà, cada peu i cada integrant es posiciona de manera molt precisa per assolir, entre tots, l’anhelada construcció.

Qui més qui menys ha sentit parlar de la pinya però, i del tronc? I el pom de dalt? Què són les crosses? I l’agulla? Hi ha res pitjor per a un baix que al seu segon li agafi la moto? El mocador es posa a la cama, el coll o el cap per una qüestió purament estètica?


L’Àngel Moreno, cap de colla dels Castellers del Foix de Cubelles i integrant dels Castellers de Vilafranca des de ben jovenet, ens contestarà totes aquestes preguntes alhora que ens explicarà de manera amena i didàctica els secrets i la treballadíssima tècnica imprescindible per esdevenir un bon casteller i alçar les millors construccions humanes possibles. Perquè, com diu la cançó, “Els castells són força, equilibri, valor i seny. Els castells són rauxa quan els descarreguem”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR