MODIFICACIÓ ACTES: Presentació del llibre 'Elogi dels fumuts', de Joaquim Micó.

Divendres 10 de juny, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Parroquial.


Presentació del llibre Elogi dels fumuts, de Joaquim Micó.

Es tracta d’un recull de 12 contes que parlen sobre “la improbable extinció dels idiotes”. Al tombar de les seves pàgines, impregnades per tots els matisos del negre, desfilen un grapat de personatges que fan gala d’una infinita estupidesa: marit, polític, guerrer, somiatruites, maltractador, assassí, víctima, escriptor, lector... I com que l’estupidesa no té gènere, trobem tant de masculins com femenins o no binaris. A tothom li toca el rebre, però també, sovint, apareixen personatges semblants que reben l’elogi dels fumuts, dels perjudicats, dels insurgents que es rebel·len. 



Dotze relats, un dels quals té Cubelles com a escenari, ben plens d’ironia i mala baba on el surrealisme, l’absurd de la realitat o la cruesa despullada també fan acte de presència en no poques de les seves pàgines. 

Joaquim Micó (Barcelona, 1960) resideix a Cubelles i és llicenciat en Història medieval, docent, gestor cultural, escriptor de contes i novel·la juvenil, guionista de còmic, TV i historiador. De jove ensopega amb la revista de còmic Más Madera i comença a escriure guions, col·laborant amb alguns dels millors dibuixants d’humor del moment. Aviat compagina un bon grapat de feines com a narrador d’històries: guions de televisió (TVE, CB), contes infantils, negre literari, director d’una ràdio local (Ràdio Cubelles) o cap de premsa d’una productora de cine (Íxia Films). Amb la primera novel·la, Qualsevol nit pot sortir el sol, guanya el Premi Crítica Serra d'Or de Literatura Juvenil (1989). També ha guanyat el I Festival Literari Castell de Canyelles, el XXXIII Premi Ferran Canyameres (Terrassa) i el VI Premi Bellvei Negre, aquest amb la novel·la Mai no hem tingut París, una història sobre un assassí cinèfil. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, gallec, italià i a l’alfabet Braille, i els còmics a l’alemany, anglès, àrab i francès. Poca conya! 


També és expert en la figura de la sindicalista i pedagoga nascuda a Cubelles, Teresa Mañé, del qui el 27 de setembre de 2019 va oferir una xerrada convidat pel GEC Amics del Castell.  

La presentació anirà a càrrec de Josep Lluís Villanueva, de Ràdio Cubelles, i del propi autor, i substitueix la inicialment prevista de Bienve Moya, que es trasllada al dia 17 de juny, a les 19h a la sala d'exposicions de la Parròquia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR