Presentació del quadern 'De la viticultura a la indústria tèxtil. Condicionants de l'activitat femenina durant el procés d'industrialització a Cubelles i el Garraf', de Mireia Almirall Llambrich

Divendres 28 d’octubre, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Presentació del quadern De la viticultura a la indústria tèxtil. Condicionants de l'activitat femenina durant el procés d'industrialització a Cubelles i el Garraf, a càrrec de Mireia Almirall Llambrich.


Presentació del quadern publicat originalment al programa de la Festa Major 2022, enguany obra de l’economista i historiadora cubellenca, Mireia Almirall. En aquest estudi s’analitza la participació femenina al mercat laboral sorgit per la irrupció de la fabriques tèxtils al Garraf a mitjans del segle XIX. El present treball ha permès, a més, posar de rellevància els factors de demanda: una activitat econòmica desenvolupada per i per a la forta presència femenina.

Mireia Almirall Llambrich (Cubelles, 1995) és graduada en Economia i té un màster d’Història Econòmica i de Planificació Territorial. Prèviament havia publicat Condicionants de l’activitat femenina a les fabriques tèxtils a mitjans del segle XIX. Una aproximació del cens del 1860 a Vilanova i la Geltrú, al Butlletí de la biblioteca museu Balaguer (2021), un treball que li va valer el premi Eugeni Molero de l’any passat, en la modalitat d’investigació d’adults per visibilitzar “el treball de les dones en un període de temps i context històric que no ha estat tractat fins al moment, i que ajuda en la tasca de posar de relleu les invisibilitats històriques de les dones a les fàbriques tèxtils de la ciutat”, segons va determinar el jurat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR