Prop de 150 persones s’apleguen per commemorar el 10è aniversari del GEC Amics del Castell


Gairebé un centenar i mig de socis i familiars es van reunir diumenge passat al restaurant Mas Roquer de Vilanova i la Geltrú per celebrar la primera dècada de vida del Grup d’Estudis Cubellencs ‘Amics del Castell’. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa del municipi, Maria Lluïsa Romero, acompanyada de diversos regidors del govern i l’oposició, i per l’actual junta de l’associació, comandada per Joan Vidal i Antoni Pineda.
L’acte va servir, també, per homenatjar la junta fundacional de l’entitat i per recordar els socis que han desaparegut al llarg dels deu anys d’existència del grup. Just abans del dinar de germanor, els assistents van immortalitzar la trobada amb una foto de família i, posteriorment, després de l’àpat, es va regalar als presents una litografia com a recordatori de l’aniversari.
A l’hora dels parlaments, l’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, es va felicitar pel poder de convocatòria dels Amics del Castell i va encoratjar l’associació a seguir treballant per la recerca històrica del municipi. De la seva banda, el president del grup des de la seva fundació, Joan Vidal, va repassar els diferents estudis elaborats per l’entitat i els seus socis, remarcant, entre d’altres, els referents al ferrocarril de la vila, la figura del poeta Abdon Almirall o el descobriment dels autèntics orígens de la pedagoga Teresa Mañé. El sotspresident Antoni Pineda, a més, va repassar la resta d’activitats organitzada pel GEC i va recordar l’esca de la gestació de l’associació, lligada a la redacció del llibre sobre el centenari del grup de cant coral Cor l’Espiga, a càrrec de Núria Fonoll, Joan Vidal i el mateix Antoni Pineda.
El Grup d’Estudis Cubellencs ‘Amics del Castell’ va néixer l’any 1999 i al llarg dels seus deu anys de vida ha organitzat nombroses excursions, conferències, quaderns de recerca per al programa de Festa Major i ha publicat una desena d’anuaris. La junta està composta per Joan Vidal, president; Antoni Pineda, sotspresident; Xavier Martínez, secretari; Pere Urgellès, tresorer, i Ciscu Capdet, Jordi Estalella, Rafel Ibáñez, Salvador Estalella, Mossèn Joaquim Lluís Coromines i Lolo Garcia, com a vocals.
FOTO: Foto de família amb membres de la primera i la junta actual. / EVARIST GONZÁLVEZ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR