CONFERÈNCIA

Divendres 30 de març de 2012, a les 19.00 h.

Presentació del llibre Castells, tocant el cel amb la mà, del periodista cubellenc Josep Almirall.

Josep Almirall i Rillo, nascut a Cubelles i resident a la vila, és periodista i un amant dels castells. Va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Cubelles, de la qual va ser director, i ha desenvolupat la major part de la seva carrera a Catalunya Ràdio. És membre de la seva redacció d’informatius i seguidor habitual de les jornades castelleres a l’emissora pública. Així mateix, és un dels integrants del programa 3 rondes, l’informatiu que analitza tota l’actualitat castellera i que s’emet els diumenges de temporada de 21.30 h. a 22.00 h. a Catalunya Informació.

Castells, tocant el cel amb la mà (Triangle Postals SL) va aparèixer el mes de març de l’any passat i va sortir publicat simultàniament en sis idiomes. El llibre està compost per un pròleg, una introducció, nou capítols i un glossari que expliquen d’una manera molt senzilla i entenedora tot el que són els castells i el que impliquen.

A l’acte també hi intervindrà l’historiador Xavier Güell, que parlarà sobre la presència dels castells a Cubelles abans de la guerra de 1936. Güell té obert un bloc a internet a on es poden llegir bona part dels seus treballs (http://balldexiquetsdevalls.wordpress.com/).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR