CONFERÈNCIA

Divendres 19 d'octubre, 19.30 h.

Sala de la Rectoria.

Bolets a l'entorn de Cubelles, a càrrec de Josep Manel Àlvarez.

Durant aquest acte s'impartirà una xerrada sobre els bolets que creixen a l'entorn de Cubelles. Es comentaran els principals bolets que poden trobar-se a la vall del Foix; principalment, a les obagues de la serra de Puigdetiula. També es parlarà d'altres bolets que es troben en alguns camps i marges de camins. Es diferenciaran les espècies comestibles com són el rovelló, la llenega, el xampinyó i el fredolic; de les que són espècies tòxiques com la lepiota que està present a les gespes dels jardins. A la xerrada també es donarà a conèixer altres espècies com són els fongs que creixen a les dunes de les platges, i a les soques dels àrbres.

La xerrada anirà a càrrec de Josep Manel Àlvarez de la campa, llicenciat en Biologia i doctor en Botànica, és catedràtic de l'IES Camí de Mar de Calafell. Ha fet treballs de vegetació i de cartografia vegetal. És membre del Grup d'Estudis Cunitencs, i ha col·laborat en diverses ocasions fent conferències o caminades didàctiques per conèixer els noms de les plantes de l'entorn de Cubelles amb l'entitat Amics del Castell.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR