PRESENTACIÓ LLIBRE

La nissaga dels Rovirosa. Un viatge pel Penedés 1461-2011, a càrrec de Núria Raspall Rovirosa.  

Divendres 7 de juny.

A dos quarts de 8 del vespre, a la Rectoria.

Joan Vidal i Xavier Martínez faran una introducció sobre aquest tema en el referent a Cubelles.

El llibre, tal com s’explica en el seu pòrtic, és tot un compendi d’informació familiar que abasta poc més de mig mil·lenni. I no es limita solament al tronc de l’arbre Rovirosa i algunes de les seves branques, sinó que també fa un repàs de la història del país, en un exercici que ajuda a entendre millor l’entorn amb què aquesta família de la pagesia catalana, d’un ofici molt concret, el de moliners, va haver de lluitar, tot i la situació benestant en què es trobava.

Núria Raspall Rovirosa (Barcelona, 1949) va començar a fer l’arbre genealògic de la seva família l’any 2006, arran de la mort de la seva mare, Dolors Rovirosa Riba, i l’interès per localitzar on havia estat enterrada la seva àvia materna, Remei Riba Nogués. Aleshores va iniciar un llarg camí que l’ha permès donar a conèixer una bona part de la història de la nissaga dels Rovirosa, les poblacions per on van anar deixant la seva petjada i a què es van dedicar. Un recorregut que va començar el segle XV a Calafell i va seguir per Cubelles (Rocacrespa), Sant Miquel d’Olèrdola i Vilafranca del Penedès, on finalitza, el segle XXI, momentàniament. En aquest volum ha situat cada generació en els llocs i els fets que van marcar Catalunya en cada època descrita.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR