CONFERÈNCIA



20 anys del genocidi de Rwanda, a càrrec del periodista Bru Rovira. 

Divendres 11 d’abril a les 19.00 h. a la sala d'exposicions del Centre Social. 

El 6 d’abril de 1994, l’assassinat per causes mai esclarides del president de Rwanda, Juvénal Habyarimana, va desencadenar tres mesos de matances al país centreafricà, provocant la mort a mans d’hutus radicals de 800.000 tutsis i hutus moderats. El triomf militar de l’Exèrcit Patriòtic Rwandès el mes de juliol va posar fi als assassinats però va donar pas a un govern liderat per Paul Kagame acusat d’iniciar una persecució implacable contra la població hutu i de ser un dels principals factors de desestabilització a la zona fronterera amb el Congo, en un conflicte que fa dècades que dura i que ja ha provocat més de cinc milions de morts.  

Bru Rovira (Barcelona,1955) és un dels més prestigiosos periodistes de Catalunya. Va treballar en els diaris Tele eXprés, Noticiero Universal i Avui, abans d'entrar a la redacció de La Vanguardia, on va estar a la seva secció d’internacional durant vint-i-cinc anys. Ha viatjat per mig món per viure i escriure sobre els canvis ocorreguts al final de la guerra freda i els nous escenaris de la globalització. Té diversos llibres publicats, entre els quals destaquen Áfricas, Maternitats i Vidas sin fronteras, on relata una crònica humana dels treballadors humanitaris de Metges Sense Fronteres a través dels seus commovedors testimonis. L'any 2002 va rebre el Premi de Periodisme Miguel Gil, en la seva primera edició, i el 2004, l'Ortega i Gasset per una sèrie de reportatges sobre el Congo.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR