SORTIDA CULTURAL

Dissabte 20 de juny i diumenge 21 de juny. 

Sortida cultural a Montpeller i la Camarga (Occitània).

Dissabte 20 de juny: Concentració a tres quarts de 6 a la plaça del Mercat. A les 6 h sortida amb autocar en direcció a La Jonquera, Perpinyà, Narbona i Besiers, a la regió de Llenguadoc-Rosselló, on girarem cap a Seta, al costat de l’estany de Thau, bressol del canal de Migdia. A quarts de nou aproximadament ens aturarem per esmorzar. En primer lloc realitzarem una interessant visita amb un productor de mariscs de la zona i una bodega. Després dinarem en un restaurant-bufet a base de peix i marisc. Tot seguit realitzarem un bonic creuer que ens permetrà conèixer els camps d’ostres. A continuació visitarem el meravellós Parc Natural de la Camarga, situat entre els dos braços principals del delta del riu Roine, el més gran de l’Europa Occidental. La Camarga és un parc natural de 86.300 Ha i està dividit en tres zones: Les dunes i llacunes, al sud, les salines, a l’oest i l’est, i els cultius del nord del delta, amb camps d’espàrrecs, cereals, arròs i vinyes.

Després farem una parada a Aigües-Mortes, una antiga ciutat medieval fortificada amb un prestigiós patrimoni situat en mig de les albuferes de la Camarga. És un interessant exemple d’arquitectura militar medieval que es troba en un estat de conservació excepcional.

Té un recinte fortificat amb deu portes i sis torres, i entre els monuments més importants es troba l’església de Notre Dame des Sablons. També té un interessant port esportiu i la Torre Carbonnière, situada en plena albufera. Una altra de les atraccions principals de la ciutat són les immenses salines que es troben a la seva sortida. Explotades des de l’època romana, produeixen cada any 450.000 tones de sal blanca, molt sabrosa, i que mereix el preu que costa. Veurem si podem menjar marisc amb els trossets de flor de sal de camarga. Finalment ens dirigirem a Montpeller, on ens acomodarem, soparem i ens allotjarem a l’Hotel Kyriad Montpellier Centre, a l’Avenue Jean Mermoz.

Diumenge 21 de juny: Esmorzar a l’hotel i després visita guiada a Montpeller.
Montpeller és una ciutat caracteritzada per una gran diversitat arquitectònica. Del casc vell ple d’encant, amb una de les zones vianants més grans de França, al nou barri d’Antigone, amb la seva arquitectura moderna, la ciutat constitueix una mescla subtil entre el patrimoni històric i l’urbanisme contemporani. Entre els llocs emblemàtics podem citar el centre històric amb els seus palaus dels segles XVII i XVIII, la cèntrica Plaça de la Comèdia i el bell Teatre de la Comèdia; de l’any 1888; l’Arc de Triomf, de l’any 1692; la Catedral de Sant Pere, d’estil gòtic meridional i l’església neogòtica Sant-Roch, del segle XIX. El Museu Fabre, amb una de les col·leccions d’obres d’art més importants d’Europa; una de les universitats de medicina més antigues d’Occident, o el Mikvé, bany ritual de purificació en la religió jueva, que constitueix un dels tresors ocults de Montpeller. Descobrirem els importants fets històrics que la ciutat guarda de l`època catalana (segle XIII), abans de la seva incorporació a la Corona francesa.


Dinaren a l’hotel i, un cop finalitzat l’àpat, retornarem cap a Cubelles.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR