CONFERÈNCIA

Divendres 27 de novembre, a les 19.00 h, a la sala d'actes de la Parròquia. 

El futbol i la II Guerra Mundial, a càrrec de Toni Padilla.


Toni Padilla (Sabadell,1977) és llicenciat en Història i periodista. Especialitzat en premsa esportiva, és cap d’esports del diari Ara, subdirector del programa Marcador internacional de Ràdio Marca i cofundador de la revista Panenka. Així mateix, és col·laborador habitual de mitjans de comunicació de prestigi com TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, cadena COPE, Gol Televisión i Vilaweb, entre d’altres. Al llarg de la seva trajectòria també ha estat responsable de la secció de futbol del diari El 9 Esportiu, professor del màster de periodisme esportiu de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna i ha cobert tres edicions de la Copa del Món de futbol, tres Mundialets de clubs i una Copa Amèrica.

L’any passat va publicar el llibre Brasil 50. Retratos del Mundial del Maracanazo, una profusa i documentada investigació sobre el primer campionat que es va disputar després de la II Guerra Mundial, alhora que un dels més dramàtics i recordats de la història.


Al llarg de les seves pàgines, Padilla retrata una quarantena dels seus protagonistes, des dels uruguaians Ghiggia i Obdulio Varela fins als brasilers Barbosa i Zizinho, passant per Ramallets, Zarra, Puchades i l’anglès Stanley Matthews, entre molts altres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR