CONFERÈNCIA

Dijous 24 de març, a les 20.00 h., al Centre Social.

El Penedès Medieval, a càrrec de Josep Bosch.

Aquesta xerrada versarà sobre com era la vida quotidiana a les nostres comarques durant l’edat mitjana i també sobre els Llupià i els Desvalls, senyors del castell de Cubelles.

Josep Bosch (Vilafranca del Penedès, 1954), és llicenciat en Història medieval per la UB. Membre de l'Institut d'Estudis Penedesencs, ha elaborat treballs i pronunciat ponències sobre la història medieval de Vilafranca i del Penedès en general. Ha participat també en els llibres Vilafranca entre la crisi l’esplendor, segles XIV i XV; Personatges il·lustres de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb l’escrit Pere el Gran, i El món de la Viticultura, els vins, caves i aiguardents al Penedès Històric i al Camp de Tarragona. Així mateix, és autor de l'obra Evolució Patrimonial d’un llinatge terratinent al Penedès al segle XV: Els Gual i ha redactat el mapa de la Vilafranca medieval segles XII al XV, a petició de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Al llarg de la seva vasta trajectòria també ha estudiat les nissagues dels Desvalls i els Llupià, senyors del castell de Cubelles i, per tant, molt vinculats a la vila.

Aquest acte és coorganitzat per l’Ajuntament i la nostra entitat amb motiu de la Fira medieval de Cubelles.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR