PRESENTACIÓ

Dilluns 18 d’abril, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Presentació del llibre 150 anys del ferrocarril. De Tarragona a Martorell (1865-2015)

La presentació anirà a càrrec de Joan Montserrat Montsant i Joan Solé Bordes, membres de l’Institut d’Estudis Penedesencs i coordinadors de l’edició.

L'estrena de la línia de tren entre Martorell i Tarragona va representar un pas històric, principalment, per a l'economia del Tarragonès i el Penedès. Els sectors més beneficiats van ser l'agrari i el vitivinícola, que van tenir accés als ports de Barcelona i Tarragona. El ferrocarril va provocar un augment del tràfic directe de mercaderies entre les capitals. Amb motiu del 150è aniversari d’aquesta línia, Pagès Editors, en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Penedesencs, ha publicat el llibre 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell. 1865-2015. Editat i coordinat per Joan Solé i Joan Montserrat, el volum explora els antecedents d'aquest itinerari, en detalla les característiques tècniques i parla de l'impacte que va tenir, gràcies a un exhaustiu treball de documentació a càrrec de diversos historiadors.

Acte organitzat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR