PRESENTACIÓ

Divendres 4 de maig, a les 19.30 h., a la sala d’actes de la Parròquia. 

Presentació del llibre República pagesa, a càrrec de Montserrat Tura.

L’autora parteix de la història del seu avi, Feliu Tura Valldeoriola, dirigent del moviment rabassaire del tombant de segle XX. Amb la plaga de la fil·loxera, els propietaris van abolir els contractes que mantenien el pagès lligat a la vinya mentre la vinya fos viva. Llavors els pagesos es van organitzar entorn del sindicat Unió de Rabassaires, del qual Feliu Tura fou un dels fundadors, creant cooperatives autogestionades. Montserrat Tura sosté que sense el compromís del món pagès el catalanisme progressista no hauria dut Catalunya fins on ha arribat. 

Montserrat Tura i Camafreita (Mollet del Vallès, 1954) és llicenciada en Medicina i Cirurgia. Va treballar a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital de Palamós. Va ser alcaldessa de Mollet del Vallès (1987-2003). Diputada al Parlament de Catalunya des del 1995, va ser consellera d'Interior (2003-2006) i consellera de Justícia (2006-2010) sempre com a membre del PSC. El 2012 va abandonar tots els càrrecs per tornar a exercir de metgessa a l’Hospital de Palamós i va deixar el PSC per fundar el Moviment d’Esquerres. El 2017 va guanyar el Premi Carles Rahola d'assaig pel llibre que presentarà a Cubelles.

Acte inclòs dins la commemoració de l’Any Fabra.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR