HISTÒRIES DE CUBELLES

Dissabte 17 de novembre, a les 11.00 h., a través de Ràdio Cubelles.

Els molins fariners
, amb Xavier Martínez.

Dins el programa Can Seixanta que cada setmana realitza i presenta Joan Vidal, s’enceta una sèrie que, amb el nom genèric d’Històries de Cubelles, pretén divulgar aspectes històrics de la nostra població amb espais monogràfics que s’emetran de tant en tant. Per començar, Xavier Martínez parlarà dels molins fariners que fins a les acaballes del segle XIX van existir al municipi a prop del riu Foix: Molí d’en Cucurella o d’en Rovirosa; Molí del Salze; Molí Nou, Molí de l’Estapé, Molí de l’Anton o de la Palma i Molí de Baix. 

Xavier Martínez i Roig (Barcelona, 1970), és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Membre de la junta del GEC Amics del Castell, és coautor, amb Joan Vidal, del llibre Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles (1939-1970). De la repressió a l’especulació, guanyador de la Beca d’Investigació Local de Cubelles 2007. També és autor d’El Banc de Vilanova i L’Esquerra Republicana de Catalunya de Cubelles. Ha participat en el llibre Història Gràfica de Cubelles (1970-2000) i ha col·laborat en nombroses investigacions històriques del GEC Amics del Castell, principalment en l’estudi de les masies del municipi.

El programa es repetirà el dimecres 21 de novembre a les 19.00 h. i també es pot escoltar a través de la web de Ràdio Cubelles.

Foto: Xavier Martínez (esquerra) i Joan Vidal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR