CONFERÈNCIA

Divendres 24 de gener, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Conferència: El patrimoni natural de Cubelles, a càrrec de Josep Manel Álvarez.

Xerrada on es farà una descripció de les principals comunitats naturals del municipi (alzinars, màquies, boscos de ribera, tamarigars, prats, conreus, dunes, aiguamolls, pedruscalls) i es comentaran aquells punts d’interès que haurien de ser protegits degut a la presència d’ecosistemes especials (alzinars, aiguamolls...) o espècies d’alt valor ecològic (boix, orquídies, tamarius...).

Josep Manel Álvarez de la Campa Fayos és doctor en Biologia i Ciències Naturals i catedràtic de Biologia de l’Institut Camí de Mar de Calafell. Ha fet treballs de vegetació i de cartografia vegetal essent un destacat membre del grup d’autors dels diferents fulls de la sèrie del Mapa de Vegetació de Catalunya, encarregat per la Generalitat de Catalunya És membre del Grup d'Estudis Cunitencs, i ha col·laborat en diverses ocasions fent conferències o caminades didàctiques per conèixer els noms de les plantes de l'entorn de Cubelles amb la nostra entitat. En el seu brillant currículum ressalta, així mateix, l’obtenció del Premi d’Investigació botànica Font i Quer (2004), promogut per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb el treball Vegetació del massís del Port, que fou editat en un llibre el 2005.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR