Presentació del quadern 'Dosos amunt! El fet casteller a Cubelles' i inauguració de l’exposició 'Els castells a Cubelles'

Divendres 15 d’octubre, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Presentació del quadern Dosos amunt. El fet casteller a Cubelles, de Lolo Garcia, i inauguració de l’exposició Els castells a Cubelles, a càrrec del periodista cubellenc Josep Almirall. 




Presentació del nou quadern d’història local publicat pel Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell. Tal com és habitual des de fa dues dècades, l’entitat publica en format separata el treball de recerca aparegut inicialment dins del programa de la Festa Major. Enguany, es tracta de l’estudi Dosos amunt! El fet casteller a Cubelles de Lolo Garcia, un repàs a les primeres referències castelleres a la vila, de mitjan segle XIX (1849), i als diferents intents de creació d’una colla pròpia fins a l’aparició ara fa dos anys dels Castellers del Foix de Cubelles. Així, es repassen els Falcons de 1974-1975, pensats inicialment com a grup casteller; els assaigs de 1981-1982; la formació de la Colla Jove de Castellers de Cubelles (1994-1995), i l’intent dels anys 2011-2013, fins a la creació de l’actual colla, el 2019.

Així mateix, es procedirà a la inauguració de l’exposició Els castells a Cubelles, que inclou nombroses fotografies recollides al mateix treball i d’altres inèdites que mostren diferents actuacions des de 1972 i fins a l’actualitat de les colles locals i d’altres de foranes com els Bordegassos de Vilanova, la Colla Vella de Xiquets de Valls, la Joves de Xiquets de Valls i els Castellers de Vilanova Colla de Mar, entre d’altres. El gruix principal de les imatges procedeixen, majoritàriament, dels fons d’Antoni Pineda, Isidre Rosell, Montse Torrado i Joan Vidal. La imatge de la pàgina anterior és d’Isidre Rosell i correspon a l’actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la plaça de la Vila, el 1980.


L’exposició es podrà veure durant el mes d’octubre els dissabtes 16 i 23 i el divendres 22, de les 18 a les 19 h a 7, i els diumenges 17 i 24, de 12 a 13 h.

En acabat l’acte, es repartirà entre els assistents el quadern Dosos amunt! El fet casteller a Cubelles editat conjuntament amb l’Ajuntament de Cubelles.

Nota: Aforament limitat al 70 per cent. Una vegada la sala estigui plena ja no s’hi podrà accedir. Cal portar mascareta en tot moment.

Peu de fotoPilar de cinc dels Bordegassos la Setmana Cultural de 1977.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR