Presentació del quadern 'Setmana Cultural. 50 edicions (Cubelles, 1975-2024)', de Joan Vidal i Lolo Garcia, i projecció de la gravació 'La riuada de 1994', d’Isidre Rosell

Divendres 11 d’octubre, a les 18h, a la sala d’actes del Centre Social Joan Roig i Piera

Presentació del quadern cultural Setmana Cultural. 50 edicions (Cubelles, 1975-2024), a càrrec de Joan Vidal i Lolo Garcia, i projecció de la gravació La riuada de 1994, d’Isidre Rosell



La Setmana Cultural de Sant Jordi ha arribat aquest any a la seva 50a edició i des del GEC Amics del Castell, per commemorar l’efemèride, vam preparar una exposició, el mes de maig, i vam realitzar un treball que va sortir publicat en el programa de la Festa Major i que ara veu la llum en un quadern a part, com venim fent habitualment des de fa un grapat d’anys. El treball en qüestió repassa la trajectòria de la Setmana Cultural des del seu inici, l’any 1975, fins a l’edició d’aquest any. Els textos de Joan Vidal i Lolo Garcia estan il·lustrats amb fotografies del recordat Antoni Pineda i de la Montse Torrado. En acabar la presentació es repartirà un exemplar del quadern a totes les persones assistents.

Tot seguit es projectarà el vídeo La riuada del 1994, d’Isidre Rosell, amb motiu del 30 aniversari de la gran riuada que es va endur el pont de la carretera sobre el riu Foix (10 d’octubre de 1994). La gravació fou donada a l’arxiu municipal per l’Isidre Rosell. Presentació a càrrec de Núria Jané, arxivera municipal.

Aquest acte està organitzat per l’Ajuntament de Cubelles i el GEC Amics del Castell i s’emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni que, prèviament, seran inaugurades per Renata Bedós, regidora de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mossèn Joaquim Lluís i Corominas, un capellà incansable i inoblidable

ACTES MESOS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

Xerrada: 'Recordant Salvador Puig Antich', a càrrec de les seves germanes Carme i Montse