ACTES EXTRA SETMANA SANTA

Activitats virtuals de la nostra entitat a les quals s’hi podrà accedir mitjançant les nostres xarxes socials:

-Facebook (https://www.facebook.com/GECAmicsCastell)

-Twitter (https://twitter.com/AmicsCastell)

-Instagram (https://www.instagram.com/amicscastellcubelles)

-Youtube (https://www.youtube.com/c/GECAmicsdelCastell)

-Blog (amicscastell.blogspot.com)



Divendres 2 d’abril, a partir de les 11 del matí.

Publicació al nostre blog de l'article Tradicions populars i religioses de Setmana Santa a Cubelles, de Joan Vidal.

En la XV Trobada dels Centres d’Estudis del Penedès celebrada a Vilafranca del Penedès el març de 2019 es van presentar, per part d’uns quants grups, unes ponències al voltant del tema Celebracions de Setmana Santa a la vegueria del Penedès. Els resultats d’aquesta trobada van servir per elaborar la fitxa de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. En nom del GEC Amics del Castell hi va assistir Joan Vidal, qui va presentar una comunicació amb el títol Tradicions populars i religioses de Setmana Santa a Cubelles. És la que ara, revisada, oferim.


Dissabte 3 d’abril, a partir de les 11 del matí.

Exposició fotogràfica: Tradicions populars i religioses de Setmana Santa a Cubelles, a càrrec d’Antoni Pineda i altres.

En relació amb l’article abans esmentat, hem cregut oportú oferir imatges gràfiques de diverses celebracions de Setmana Santa a Cubelles a través de l’Arxiu d’Antoni Pineda i també amb algunes altres fotografies provinents de diferents fons particulars.



Diumenge 4 d’abril, a partir de les 11 del matí.

Projecció del vídeo Les caramelles de 1990.

Per tancar aquestes breus activitats emmarcades dins la Setmana Santa hem rescatat de la nostra videoteca una filmació de les caramelles de 1990. La cantada va tenir lloc el 15 d’abril i hi veurem unes curtes actuacions del grup infantil del Casal de Cultura i del Cor l’Espiga a la plaça de la Vila. Les caramelles infantils estaven dirigides per Mònica Planas, professora de música del Casal de Cultura, mentre que el director de l’Espiga era Josep Maria Vidal. El cor cubellenc travessava llavors un moment òptim, amb 43 cantaires segons el programa de mà, encara que no tots van anar a cantar les caramelles, i el seu repertori, en aquella ocasió el formaven les peces Pasqua aimada, Montserrat, Nit de Pasqua i Cant a l’aimada. I, naturalment, els picants cuplets interpretats, com no, pel recordat Salvador Fonoll, acompanyat a la guitarra pel també enyorat Josep Xic Albet. Tot i que el so de la gravació no és massa bo, és un document molt interessant que val la pena visualitzar.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR