Presentació del llibre 'Cubelles desapareguda'

Dijous 22 d’abril, a les 18.30 h., als jardins de Can Travé.

Presentació del llibre Cubelles desapareguda, d’Antoni Pineda i Joan Vidal

Dins la col·lecció Catalunya desapareguda, impulsada per l’Editorial Efadós, s’ha publicat el llibre Cubelles desapareguda, amb fotografies provinents de l’Arxiu d’Antoni Pineda i textos de Joan Vidal. Un llibre que s’afegeix al que, amb la mateixa temàtica, els mateixos autors van publicar l’any 1995 amb el títol d’Història gràfica de Cubelles (1900-1970) i al que, com a continuació, va aparèixer el 2001 amb el nom d’Història gràfica de Cubelles (1970-2000), aquest conjuntament amb altres col·laboradors.

Aquest nou llibre us convida a fer un passeig per la història recent de Cubelles a través d’imatges que van des de principi del segle XX fins a les acaballes dels anys seixanta i que ens mostren persones, carrers, tradicions, paisatges i fets històrics. Un bonic i nostàlgic itinerari en què al costat d'indrets que han canviat radicalment la seva fesomia veurem celebracions de divers tipus – religiós, cultural i popular– i descobrirem aspectes destacats de la vida quotidiana de la vila. El Cubelles desapareguda, en definitiva, ens permet retornar a aquell poble que fins a principi dels anys seixanta no va arribar al miler d’habitants, un poble dedicat a l’agricultura i que vivia intensament les seves tradicions.

NOTA: Aforament limitat. Acte inclòs dins la 47 Setmana Cultural. En cas de pluja es faria a la sala d’activitats del Centre Social Joan Roig i Piera.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR